The Information Technology Experts Center

مرحبا يك زائرنا العزيز " فى الكون المفقود "
تشرفنا بك زاثرا أو عضوا .. نحن لا نهتم بتسجيلك أو - لا .. أن تضيف مساهمة أو - لا .. كل ما يهمنا و نتمناه منك أن تدخل لتستفيد و تحمل ما تريد و تحتاج .. أنشأنا هذا الكون لراحتكم و افادتكم و هذا كل ما نتمناه و يسعدنا أن مجهودنا فى جمع المعلومة لكم قد حقق هدفه و لم يضيع هباءا
كل المراحب بكل انسان




The Information Technology Experts Center

مرحبا يك زائرنا العزيز " فى الكون المفقود "
تشرفنا بك زاثرا أو عضوا .. نحن لا نهتم بتسجيلك أو - لا .. أن تضيف مساهمة أو - لا .. كل ما يهمنا و نتمناه منك أن تدخل لتستفيد و تحمل ما تريد و تحتاج .. أنشأنا هذا الكون لراحتكم و افادتكم و هذا كل ما نتمناه و يسعدنا أن مجهودنا فى جمع المعلومة لكم قد حقق هدفه و لم يضيع هباءا
كل المراحب بكل انسان




The Information Technology Experts Center
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

The Information Technology Experts Center


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
     





 

 عشر طرق لطهى الجمبرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
aya_2008
إدارة الموقع
إدارة الموقع
aya_2008


عارضة الطاقة :
عشر طرق لطهى الجمبرى Left_bar_bleue100 / 100100 / 100عشر طرق لطهى الجمبرى Right_bar_bleue


احترام قوانين المنتدى : 100%

وسامى : ان تستفيدوا من مواضيعنا عشر طرق لطهى الجمبرى 8744bdd288

وسام تكريم و تقدير وسام تكريم و تقدير : عشر طرق لطهى الجمبرى 6aa10

الوسام الشرفى الوسام الشرفى : وسام الابداع

الوسام الثانى للمنتدى الوسام الثانى للمنتدى : التميز الذهبى

الوسام الاول للمنتدى الوسام الاول للمنتدى : الوسام الذهب

الجنس : انثى

عدد المساهمات : 3140
العمر : 33
العمل/الترفيه : الانترنت
المزاج : شجى
الجنسية : : عشر طرق لطهى الجمبرى Egypt10
نقاط : 12713
السٌّمعَة : 362
تاريخ التسجيل : 09/04/2008

عشر طرق لطهى الجمبرى Empty
مُساهمةموضوع: عشر طرق لطهى الجمبرى   عشر طرق لطهى الجمبرى Icon_minitimeالثلاثاء أغسطس 25, 2009 4:09 am

عشرطرق لطهى الجمبرى بالصور
بسم الله نبدأ.....

(1)..الجمبري بالزيت والليمون:


-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف


-للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)


-ملعقتين زيت


......


-قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه

عشر طرق لطهى الجمبرى Fl348895

عشر طرق لطهى الجمبرى OST47748


-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...


عشر طرق لطهى الجمبرى Rln48219

2)كفته الجمبري:

-جمبري حجم صغير


-دقيق أرز حسب كميه الجمبري


-بصله متوسطه+4فصوص ثوم


-بقدونس وشبت


-ملح وفلفل وكمون


.........

عشر طرق لطهى الجمبرى BVy49565


-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات


-بمرق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وهدا علشان يتماسك مع خليط الدقيق)


-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه


عشر طرق لطهى الجمبرى Rzx47748


- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر


-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق
في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي


[img]عشر طرق لطهى الجمبرى Get-4-2009-07xmwgih [/img]


3)كفته الجمبري بلصلصة:


-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه


-عصير طماطم


-3فصوص ثوم


-ملح وبهارات


..........


-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت


-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي


- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل


-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن

....انا اسفه الطريقه هادي صورتها مو موجوده


4)الجمبري المشوي:

المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا

عشر طرق لطهى الجمبرى IoX50149

عشر طرق لطهى الجمبرى U3s48620
عشر طرق لطهى الجمبرى GII48219

[img][URL=http://www.almlf.com]عشر طرق لطهى الجمبرى Get-4-2009-do0zqmke



(5)الجمبري المشوي2:


-جمبري متوسط الحجم


-مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)


..........


-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه


-بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح


-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل

عشر طرق لطهى الجمبرى TDa48620

عشر طرق لطهى الجمبرى BIb47748

6)الجمبري المسلوق:

-جمبري حجم كبير


-طماطم حلقات


-فلفل رومي حلقات


-بصل حلقات


-فلفل وكمون وملح


.........


تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج


عشر طرق لطهى الجمبرى GK247748


[img][URL=http://www.almlf.com]عشر طرق لطهى الجمبرى Get-4-2009-h5okacv2


7)شوربه الجمبري:

-جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره


-2كابوريا منظفه ومقطعه


-نص كوب لبن


-مستكه


-ملح وفلفل


.........


-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه


-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء


-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.

عشر طرق لطهى الجمبرى SWK50871

عشر طرق لطهى الجمبرى P8B48712

عشر طرق لطهى الجمبرى EvI47748

8)الجمبري الصياديه بالارز:-

-جمبري وسط أو صغير


-بصله متوسطه


-أرز مصري مغسول


-شبت أو بقدونس


-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا


-ملح فلفل كمون


..........


-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني


-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي


-ضيفي الارز المغسول +الماء


-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا


عشر طرق لطهى الجمبرى A9451088


[img][URL=http://www.almlf.com]عشر طرق لطهى الجمبرى Get-4-2009-a8fueypw



على فكرة هو مو غامق كتير بس من الأضاءة.


9)طاجن الجمبري في الفرن:

-جمبري حجم صغير


-بصله مفرومه


-عصير طماطم


-بقدونس مفروم


-ملح وفلفل وكمون


..........


-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي


-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي


-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب


-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن


عشر طرق لطهى الجمبرى G7e51302

عشر طرق لطهى الجمبرى Tlm48620

10)الملــــــوخيه بالجمبري:

-عصير طماطم


-ملوخيه خضراء مخروطه طبعا


-جمبري حجم صغير


-ثوم مفروم +كزبره ناشفه


-2م زيت


......


-في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب


-ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار


-في الزيت حمري الكزبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا


عشر طرق لطهى الجمبرى TpT48712
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.itec.ahlamontada.com
 
عشر طرق لطهى الجمبرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
The Information Technology Experts Center :: الدين و التقنيات الحديثة :: منتدى واحة الصائمون :: مائدة أفطار اليوم-
انتقل الى: